Zelí se skopovým masem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaSůl
- 3kusyRajčata
- 70gramůSádlo škvařené
- 1500gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůSkopová plec
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
61 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky.
- 2Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.
- 3Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.