Želírovaná zelenina
55 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 150gramůTuřín
- 150gramůTykev
- 45gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 400mililitrůVoda pitná
- 150gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu oloupeme a pokrájíme na stejně velké kousky.
- 2Dáme vařit společně s vodou, máslem, cukrem a solí.
- 3Vše přivedeme k varu a odkryté necháme povařit 20 minut.
- 4Uvařenou zeleninu vyjmeme z hrnce, šťávu necháme nadále vařit až do konzistence sirupu.
- 5Do husté šťávy vrátíme zeleninu, kterou obalíme šťávou ze všech stran.
- 6Takto upravená zelenina je vhodnou přílohou k dušenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.