Želírovaná zelenina

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu oloupeme a pokrájíme na stejně velké kousky.
  • 2
    Dáme vařit společně s vodou, máslem, cukrem a solí.
  • 3
    Vše přivedeme k varu a odkryté necháme povařit 20 minut.
  • 4
    Uvařenou zeleninu vyjmeme z hrnce, šťávu necháme nadále vařit až do konzistence sirupu.
  • 5
    Do husté šťávy vrátíme zeleninu, kterou obalíme šťávou ze všech stran.
  • 6
    Takto upravená zelenina je vhodnou přílohou k dušenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.