Zelná omáčka s klobásou

55 min.

Ingredience

    • 200gramůZelí kysané
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 60gramůSádlo škvařené
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůSmetana zakysaná 14%
    • 70gramůCibule
    • 5gramůSůl
    • 600gramůKlobása uzená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
742 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu překrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku, přidáme zelí i s nálevem, přilijeme ještě trochu vody, osolíme a vaříme 30 minut. Zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme, ještě chvilku povaříme a odstavíme.
  • 3
    Klobásy ohřejeme, rozdělíme na talíře a zalijeme zelnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.