Zelná omáčka s klobásou
55 min.
Ingredience
- 200gramůZelí kysané
- 150mililitrůVoda pitná
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůSmetana zakysaná 14%
- 70gramůCibule
- 5gramůSůl
- 600gramůKlobása uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
742 mg
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu překrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku, přidáme zelí i s nálevem, přilijeme ještě trochu vody, osolíme a vaříme 30 minut. Zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme, ještě chvilku povaříme a odstavíme.
- 3Klobásy ohřejeme, rozdělíme na talíře a zalijeme zelnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.