Zelná polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůRýže loupaná
- 15litrůHovězí vývar základní
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelné listy zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme na másle zpěnit, přidáme zelí a za stálého míchání podusíme. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přimícháme nadrobno nakrájenou slaninu, rýži, dochutíme a necháme vařit, dokud nezměkne rýže.
- 2Nastrouhaný sýr podáváme zvlášť na talířku s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.