Zelná polévka z Béarnu

155 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
996 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme do horkého hrnce. Začne se škvařit a jamile pustí trochu tuku, přidáme pokrájené husí maso i se sádlem. Minutku necháme maso smažit v sádle a přisypeme zeleninu pokrájenou na menší kousky. Brukev, brambory a zelí. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme fazole. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Polévku scedíme a tučný vývar dáme stranou.
  • 2
    Uvařenou směs zeleniny a masa vložíme do pekáčku, poklademe kousky bílé veky, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme tukem, který jsme sebrali lžící z vývaru, kde se zelenina s masem vařila. Zapékáme ve vyhřáté troubě 10 minut.
  • 3
    Podáváme zvlášť tučný vývar v polévkové míse a zvlášť pekáček se zapečenou zeleninou s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.