Zelná polévka z Béarnu
155 min.
Ingredience
- 160gramůSlanina vepřová
- 250gramůHusí maso
- 150gramůBrambory
- 150gramůFazole bílé
- 2litryVoda pitná
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůVeka
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 150gramůBrukev řepka
- 100gramůHusí sádlo
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme do horkého hrnce. Začne se škvařit a jamile pustí trochu tuku, přidáme pokrájené husí maso i se sádlem. Minutku necháme maso smažit v sádle a přisypeme zeleninu pokrájenou na menší kousky. Brukev, brambory a zelí. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme fazole. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Polévku scedíme a tučný vývar dáme stranou.
- 2Uvařenou směs zeleniny a masa vložíme do pekáčku, poklademe kousky bílé veky, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme tukem, který jsme sebrali lžící z vývaru, kde se zelenina s masem vařila. Zapékáme ve vyhřáté troubě 10 minut.
- 3Podáváme zvlášť tučný vývar v polévkové míse a zvlášť pekáček se zapečenou zeleninou s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.