Zelňačka s brambory a podmáslím

0 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 5kusůBrambory vařené
    • 300gramůZelí kysané
    • 1špetkaSůl
    • 0,25litrMléko - podmáslí
    • 1kusVejce slepičí
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí překrájíme a dáme vařit do osolené vody. Když změkne zalijeme podmáslím rozšlehaným s moukou a vaříme cca 10 minut.
  • 2
    Hotovou polévku zalijeme rozšlehaným vejcem a dochutíme.
  • 3
    Místo podmáslí použijeme mléko nebo smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.