Zelňačka s fazolemi
45 min.
Ingredience
- 500gramůFazole červené
- 3litryVoda pitná
- 350gramůHouby čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžícePohanková mouka hladká
- 1litrVývar slepičí
- 750gramůZelí kysané
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole přes noc namočíme do 1,5 l vody, poté slijeme a v 1, 5 l vody uvaříme doměkka.
- 2Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí vyjmeme z nálevu a překrájíme (nálev odložíme).
- 3Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme koření, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Poté rozředíme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme zelí, scezené fazole, houby, sůl a asi 30 minut vaříme.
- 4Na závěr přilijeme nálev ze zelí, smetanu, znovu přivedeme k varu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.