Zelňačka s fazolemi

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přes noc namočíme do 1,5 l vody, poté slijeme a v 1, 5 l vody uvaříme doměkka.
  • 2
    Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí vyjmeme z nálevu a překrájíme (nálev odložíme).
  • 3
    Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme koření, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Poté rozředíme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme zelí, scezené fazole, houby, sůl a asi 30 minut vaříme.
  • 4
    Na závěr přilijeme nálev ze zelí, smetanu, znovu přivedeme k varu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.