Zelňačka s krupkami

0 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1500mililitrůVoda pitná
    • 250gramůZelí kysané
    • 50gramůAnglická slanina
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůKrupky trhané
    • 1hrstVepřové škvarky
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupky dobře propláchneme vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí i s nálevem. Vaříme za občasného zamíchání aby se krupky nepřipálily.
  • 2
    Připravíme si cibulovou jíšku ze slaniny, mouky a cibule.
  • 3
    Zalijeme ji vodou a vaříme 10 minut. Vše spojíme a do polévky zamícháme ohřáté škvarky. Okořeníme dle chuti.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.