Zelňačka s krupkami
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1500mililitrůVoda pitná
- 250gramůZelí kysané
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 100gramůKrupky trhané
- 1hrstVepřové škvarky
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Krupky dobře propláchneme vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí i s nálevem. Vaříme za občasného zamíchání aby se krupky nepřipálily.
- 2Připravíme si cibulovou jíšku ze slaniny, mouky a cibule.
- 3Zalijeme ji vodou a vaříme 10 minut. Vše spojíme a do polévky zamícháme ohřáté škvarky. Okořeníme dle chuti.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.