Zelné kotletky
45 min.
Ingredience
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůPšeničná krupice
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůZakysaná smetana
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
60 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, na nudličky nakrájené zelí podusíme v kastrole se lžící oleje a trochou vody doměkka. Přisypeme krupici, cukr a zvolna povaříme 10-15 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme vejce. Z připravené směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.