Zelné palačinky s klobásou
30 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 9gramůSůl
- 100gramůKlobása Dunajská
- 50gramůSýr Čedar
- 1decilitrOlej rostlinný
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1543 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
111 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli, přidáme najemno nakrouhané zelí a za stálého míchání restujeme do změknutí. V míse ušleháme vejce s mlékem, přidáme mouku, sůl a nadrobno nakrájenou klobásu. Nakonec vmícháme orestované zelí a vytvoříme polotekuté těsto. Z něj smažíme na rozpáleném oleji palačinky, které podáváme jemně posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.