Zelník na plech
75 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 250gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 80gramůTuk Hera jedlý
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme okapané zelí s moukou a kypřícím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk.
- 2Vypracujeme těsto, pokud je tuhé, přidáme mléko a pokud je řídké, přisypeme mouku.
- 3Vyválíme z těsta plát, který přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
- 4Vidličkou jej propícháme a dáme do vyhřáté trouby na 45 minut péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.