Zelník na plech

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůZelí kysané
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceOlej stolní
    • 80gramůTuk Hera jedlý
    • 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme okapané zelí s moukou a kypřícím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk.
  • 2
    Vypracujeme těsto, pokud je tuhé, přidáme mléko a pokud je řídké, přisypeme mouku.
  • 3
    Vyválíme z těsta plát, který přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
  • 4
    Vidličkou jej propícháme a dáme do vyhřáté trouby na 45 minut péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.