Zelný salát s brusinkami a pomerančem
15 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové červené
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPomeranče
- 120mililitrůKompot brusinkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme a nastrouháme na hrubo, zakapeme citronovou šťávou, olejem, přidáme cukr, sůl, promícháme a necháme alespoň patnáct minut stát.
- 2Očištěnou mrkev nastrouháme, pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a pokrájíme je. Vše přimícháme do mísy k zelí, přidáme brusinkový kompot, řádně promícháme a pod fólií necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.