Zelný salát s karotkou a pomelem

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťál a přibližně 1/4 zelí nastrouháme do mísy na jemné nudličky. Očištěnou a omytou karotku a červenou cibuli též nastrouháme na nudličky a přidáme k zelí. Ze čtvrtky oloupaného pomela zbavíme dužinu bílých blanek a nalámeme ji na menší kousky. Z čerstvého omytého kopru otrháme drobné lístky a spolu s pomelem je přidáme k zelí a vše dobře promícháme.
  • 2
    Do hrnečku si nalijeme 50ml vody, přidáme olivový olej, sůl, pepř a dobře vše promícháme. Zálivkou přelijeme sálát a promícháme ho tak, aby se zálivka spojila se všemi surovinami. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.