Zelný štrúdl

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůMoravské uzené maso
    • 100gramůAnglická slanina
    • 150gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 500gramůListové těsto
    • 1špetkaOregano sušené
    • 500gramůZelí kysané
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozválíme na plát listové těsto, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou a okapaným kysaným zelím.
  • 2
    Posypeme oreganem a zabalíme.
  • 3
    Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem.
  • 4
    Na několika místech propícháme a dáme na plech pokropený vodou. Pečeme 40 minut.
  • 5
    V polovině pečení přikryjeme alobalem, aby se štrúdl nespálil.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.