Zelný štrúdl s uzeným masem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4lžíceVoda pitná
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůVepřová uzená plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na kousky nakrájíme kysané zelí a podusíme.
- 2Vypracujeme tuhé těsto z mouky, vajec, vody a soli, vyválíme ho na tenkou placku.
- 3Naskládáme na ni zelí, nakrájené maso a cibuli.
- 4Placku stočíme do rolády a nakrájíme na kousky 10 cm.
- 5Položíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct.
- 6Před koncem pečení závin odkryjeme, aby zrůžověl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.