Zelný šumavský knedlík

40 min.

Ingredience

    • 100gramůSlanina vepřová
    • 2kusyŽemle tuková
    • 30dekagramůZelí kysané
    • 50dekagramůMouka pšeničná hrubá
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2,2decilitryZakysaná smetana
    • 2lžičkySůl
    • 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme na zlaté škvarky a dáme je mísy i s tukem. Žemle nakrájíme na kostičky a přidáme ke škvarkům. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme ho na na drobné kousky a dáme do mísy k žemlím. Přisypeme 50 dkg hrubé mouky, přidáme 2 vejce, které rozšleháme v zakysané smetaně. Podle potřeby přisypeme mouku, těsto by mělo být tužší.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Pomocí rukou vytvoříme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vroucí osolené vody a pomalu je vaříme asi 20 minut. Občas knedlíky promícháme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.