Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna
25 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryVoda pitná
- 60gramůSalát Mizuna
- 0,5lžičkaPaprika červená
- 0,5lžičkaSůl
- 60gramůMozzarella
- Ochucené máslo
- 5kusůAnčovička - filety
- 140gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 3špetkyPepř citronový
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
607 mg
Cukr
537 mg
Postup přípravy
- 1Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.
- 2Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.