Žemle s kuřecím hřebínkem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaKari pasta
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 115gramůMajonéza
- 50gramůKompot meruňkový
- 350gramůKuřecí maso vařené
- 8kusůŽemle tuková
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
386 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari pastu, rajčatový protlak a worcester. Vše promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 2Cibulovou směs, majonézu a okapané meruňky rozšleháme na hladký krém. Do krému vmícháme na nudličky nakrájené vařené nebo pečené kuřecí maso. Náplň necháme přikrytou v chladničce až do použití.
- 3Žemle na vrchní straně podélně nakrojíme, rozevřeme a v zářezech potřeme máslem. Naplníme připravenou náplní tak, aby vytvořila hřebínek. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.