Žemle se sušenými rajčaty
30 min.
Ingredience
- 230gramůMouka chlebová
- 4gramySůl
- 10gramůDroždí sušené
- 40mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 15mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova.
- 2Před podáváním necháme žemle vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.