Žemle se sušenými rajčaty

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
201 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova.
  • 2
    Před podáváním necháme žemle vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.