Žemle smažené s povidly
35 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 250mililitrůMléko polotučné
- 160gramůPovidla švestková
- 1kusVejce slepičí
- 160gramůStrouhanka
- 60gramůCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
960 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat žemle bez kmínu a soli. Žemle podélně rozkrojíme na dvě poloviny, každou polovinu zevnitř trochu namočíme v mléce, pomažeme povidly a znovu slepíme do původního tvaru. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce a celé žemle v této směsi na vteřinu namočíme a nakonec obalíme ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a jednotlivé žemle v něm osmažíme dozlatova. Žemle vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.