Žemle smažené s povidly

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
960 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat žemle bez kmínu a soli. Žemle podélně rozkrojíme na dvě poloviny, každou polovinu zevnitř trochu namočíme v mléce, pomažeme povidly a znovu slepíme do původního tvaru. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce a celé žemle v této směsi na vteřinu namočíme a nakonec obalíme ve strouhance.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a jednotlivé žemle v něm osmažíme dozlatova. Žemle vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.