Žemlová pizza
35 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKečup ostrý
- 1lžíceChilli omáčka
- 50gramůOlivy zelené
- 100gramůHouby nakládané
- 30gramůCibulka jarní
- 70gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na střední teplotu. Plech vymažeme máslem. Nakládané houby scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Vypeckované olivy také nakrájíme na tenké plátky a jarní cibulku na kolečka. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- 2Žemle rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu potřeme máslem, kečupem a naskládáme je na připravený plech. Na žemle pokládáme olivy, houby, cibulku, povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec připravené žemle pokapeme chilli omáčkou.
- 3Plech vložíme do předehřáté trouby a žemlové malé pizzy zapékáme 15 minut.
- 4Hotové pizzy upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.