Žemlové knedlíčky

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
502 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší žemle nakrájíme na kostičky, vsypeme do misky, přilijeme mléko a necháme žemle trochu nasáknout. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a promícháme. Nakonec přisypeme mouku, kypřící prášek a vypracujeme menší knedlíčky. Uvaříme v osolené vroucí vodě.
  • 2
    Knedlíčky vyjmeme děrovanou lžící, propícháme a necháme pět minut chladnout. Používáme jako přílohu k různým omáčkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.