Žemlové knedlíčky
22 min.
Ingredience
- 300gramůŽemle tuková
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 600mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 4gramyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
502 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Starší žemle nakrájíme na kostičky, vsypeme do misky, přilijeme mléko a necháme žemle trochu nasáknout. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a promícháme. Nakonec přisypeme mouku, kypřící prášek a vypracujeme menší knedlíčky. Uvaříme v osolené vroucí vodě.
- 2Knedlíčky vyjmeme děrovanou lžící, propícháme a necháme pět minut chladnout. Používáme jako přílohu k různým omáčkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.