Žemlové knedlíky v hrníčkách
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTuk
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 6kusůŽemle tuková
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1765 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
270 g
Vláknina
2 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Mléko rozmícháme se žloutky a solí, žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme stát, až se všechno mléko vsákne. Potom do nich vmícháme polovinu mouky, sníh a zbytek mouky.
- 2Těsto rozdělíme do čtyř čtvrtlitrových hrnků, vymazaných tukem a vložíme je do hrnce s vařící vodou.
- 3Zakryjeme pokličkou a vaříme 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.