Žemlové knedlíky v hrníčkách

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1765 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
270 g
Vláknina
2 g
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko rozmícháme se žloutky a solí, žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme stát, až se všechno mléko vsákne. Potom do nich vmícháme polovinu mouky, sníh a zbytek mouky.
  • 2
    Těsto rozdělíme do čtyř čtvrtlitrových hrnků, vymazaných tukem a vložíme je do hrnce s vařící vodou.
  • 3
    Zakryjeme pokličkou a vaříme 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.