Žemlové těsto na ovocné knedlíky
23 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 8lžicMáslo čerstvé
- 1šálekMouka pšeničná hrubá
- 11lžicMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
750 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Ze žemlí odkrojíme kůrku, nakrájíme je a namočíme do mléka. Poté prolisujeme, přidáme ostatní přísady, vytvoříme přiměřeně husté těsto. Na válu, posypaném lehce moukou, vytvoříme váleček, nakrájíme na dílky, naplníme ovocem, sbalíme a uvaříme v osolené vodě 8 minut.
- 2Knedlíky podáváme sypané nastrouhaným tvarohem a pokapané rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.