Žemlové těsto na ovocné knedlíky

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
750 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze žemlí odkrojíme kůrku, nakrájíme je a namočíme do mléka. Poté prolisujeme, přidáme ostatní přísady, vytvoříme přiměřeně husté těsto. Na válu, posypaném lehce moukou, vytvoříme váleček, nakrájíme na dílky, naplníme ovocem, sbalíme a uvaříme v osolené vodě 8 minut.
  • 2
    Knedlíky podáváme sypané nastrouhaným tvarohem a pokapané rozehřátým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.