Žemlovka s lučinou
50 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusSýr Lučina - termizovaný
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusJablka
- 1kusRohlíky bílé
- 0,25šálekMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rohlík nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Oloupané jablko rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Lučinu rozmícháme s bílkem a mírně osladíme.
- 2Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného malého pekáčku urovnáme plátky rohlíku, na ně plátky jablka a navrch lučinu.
- 3Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.