Žemlovka se třemi sýry

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
34 g
Sacharidy
215 g
Vláknina
18 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku ohřejeme mléko. Plochou zapékací mísu vytřeme máslem.
  • 2
    Čtyři plátky toustového chleba překrojíme diagonálně, každý na dva trojúhelníky, zbylé dva nakrájíme na kostičky. Chlebové trojúhelníky namočíme v mléce a urovnáme přes sebe, jako tašky na střeše po okraji mísy. Do zbylého mléka namočíme kostičky chleba a necháme ho chvíli stát.
  • 3
    Žloutky promícháme v míse s kostičkami chleba, můžeme i se zbylým mlékem. Sýry Fontina a Gruyere nastrouháme na hrubo, Nivu rozdrobíme. Vše přidáme ke směsi žloutků a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem.
  • 4
    Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do sýrové směsi. Směs nalijeme na připravený chléb v zapékací míse. Žemlovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut.
  • 5
    Podáváme v zapékací míse.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.