Žemlovka se třemi sýry
45 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůSýr Fontina
- 50gramůSýr Gruyére
- 30gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6kusůChléb toastový
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
34 g
Sacharidy
215 g
Vláknina
18 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku ohřejeme mléko. Plochou zapékací mísu vytřeme máslem.
- 2Čtyři plátky toustového chleba překrojíme diagonálně, každý na dva trojúhelníky, zbylé dva nakrájíme na kostičky. Chlebové trojúhelníky namočíme v mléce a urovnáme přes sebe, jako tašky na střeše po okraji mísy. Do zbylého mléka namočíme kostičky chleba a necháme ho chvíli stát.
- 3Žloutky promícháme v míse s kostičkami chleba, můžeme i se zbylým mlékem. Sýry Fontina a Gruyere nastrouháme na hrubo, Nivu rozdrobíme. Vše přidáme ke směsi žloutků a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem.
- 4Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do sýrové směsi. Směs nalijeme na připravený chléb v zapékací míse. Žemlovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut.
- 5Podáváme v zapékací míse.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.