Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
18 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 185°C. Starší celornné rohlíky nakrájíme na silnější plátky, dáme je do mísy, zalijeme je mlékem, po chvilce je promačkáme, aby všechny kousky nasákly. Omytá velká sladká jablka nakrájíme na plátky silné do 5 mm. Omyté hrozinky a brusinky necháme okapat.
  • 2
    Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/2 rozmočených rohlíků, na ně rozetřeme tvaroh, posypeme ho 1/4 lžičkou práškové stévie a posypeme hrozinkami. Na tvaroh poklademe plátky jablek, posypeme je brusinkami a poprášíme skořicí. Na jablka pak rozložíme 2/2 rohlíků. Pokapeme je rozpuštěným máslem (1/2 lžíce). Čerstvé bílky vyšleháme s 1/4 lžičky práškové stévie na tuhý sníh, ten pak rozetřeme na povrch žemlovky.
  • 3
    Pekáček vložíme do středu trouby a žemlovku pečeme přibližně 30 minut dozlatova až zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.