Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií
50 min.
Ingredience
- 4kusyRohlíky celozrnné
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceBrusinky sušené
- 2kusyJablka
- 125gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,33lžičkastévie
- 0,5lžíceHrozinky
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
18 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 185°C. Starší celornné rohlíky nakrájíme na silnější plátky, dáme je do mísy, zalijeme je mlékem, po chvilce je promačkáme, aby všechny kousky nasákly. Omytá velká sladká jablka nakrájíme na plátky silné do 5 mm. Omyté hrozinky a brusinky necháme okapat.
- 2Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/2 rozmočených rohlíků, na ně rozetřeme tvaroh, posypeme ho 1/4 lžičkou práškové stévie a posypeme hrozinkami. Na tvaroh poklademe plátky jablek, posypeme je brusinkami a poprášíme skořicí. Na jablka pak rozložíme 2/2 rohlíků. Pokapeme je rozpuštěným máslem (1/2 lžíce). Čerstvé bílky vyšleháme s 1/4 lžičky práškové stévie na tuhý sníh, ten pak rozetřeme na povrch žemlovky.
- 3Pekáček vložíme do středu trouby a žemlovku pečeme přibližně 30 minut dozlatova až zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.