Žemlovka z vánočky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
6 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.
  • 2
    Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.
  • 3
    Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.
  • 4
    Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.
  • 5
    Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.
  • 6
    Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.
  • 7
    Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 2. 2017
Žemlovka z vánočky
Dělala jsem žemlovku podle tohoto receptu. Ještě dobře, že jsem nepoužila všechen cukr dle receptu, stačí ho polovina. Do mléka doporučuji dát ještě jedno vejce a taktéž jedno do tvarohu, lépe vše drží pohromadě. Na ochucení se může místo trošky cukru dát cukr vanilkový a kdo má rád skořici, tak přidá i tu. Pekla jsem v římském hrnci, ko konci jsem už dopekla bez poklopu.