Žemlovka z vánočky
60 min.
Ingredience
- 1kusVánočka máslová
- 1hrnekCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstHrozinky
- 250gramůTvaroh jemný
- 1hrnekMléko polotučné
- 5kusůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
6 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.
- 2Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.
- 3Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.
- 4Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.
- 5Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.
- 6Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.
- 7Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 2. 2017
Žemlovka z vánočky
Dělala jsem žemlovku podle tohoto receptu. Ještě dobře, že jsem nepoužila všechen cukr dle receptu, stačí ho polovina. Do mléka doporučuji dát ještě jedno vejce a taktéž jedno do tvarohu, lépe vše drží pohromadě. Na ochucení se může místo trošky cukru dát cukr vanilkový a kdo má rád skořici, tak přidá i tu. Pekla jsem v římském hrnci, ko konci jsem už dopekla bez poklopu.