Žemlový dort s třešněmi

80 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na malé kousky a v míse zalijeme teplým mlékem. Po několika minutách, až se nasáknou, rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, strouhané mandle, smetanu, třešňovici a citronovou kůru, omyté a okapané třešně. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků a hmotu vyklopíme do máslem vymazané a krupicí vysypané dortové formy.
  • 2
    Dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut, ještě horký posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.