Žemlový dort s třešněmi
80 min.
Ingredience
- 6kusůŽemle tuková
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 10gramůCukr vanilka
- 150gramůMandle
- 0,2decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůCitronová kůra
- 1kilogramTřešně
- 20gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPšeničná krupice
- 40mililitrůGriotka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na malé kousky a v míse zalijeme teplým mlékem. Po několika minutách, až se nasáknou, rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, strouhané mandle, smetanu, třešňovici a citronovou kůru, omyté a okapané třešně. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků a hmotu vyklopíme do máslem vymazané a krupicí vysypané dortové formy.
- 2Dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut, ještě horký posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.