Zépékaný prosný nákyp se švestkami
55 min.
Ingredience
- 250gramůProso - obilky
- 1,5litryVoda pitná
- 6decilitrůMléko plnotučné
- 2špetkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůŠvestky sušené
- 20gramůHrozinky
- 1kusCukr skořicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůKompot švestkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Proso dáme do síta a přelijeme ho 2-3 x vařící vodou (1.5 litr). Pak ho dáme do zapékací misky, přilijeme 6 dl mléka, přidáme 2 špetky soli, 1 lžíci cukru, omyté sušené švestky bez pecek s hrozinkami, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pomalu pečeme při 180°C přibližně 35-45 minut. Mléko se musí do prosa úplně vsáknout.
- 2Prosnou kaši se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme s švestkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.