Židovská jablková polévka
45 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJablka
- 5decilitrůVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůRozinky bílé
- 5decilitrůVíno bílé
- 1decilitrRum
- 10gramůSkořice mletá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyCitronová kůra
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.
- 2Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.