Židovský předkrm k svátku Pesach
40 min.
Ingredience
- 400gramůOřechy vlašské
- 400gramůMandle
- 3decilitryVoda pitná
- 700gramůJablka
- 20gramůCukr skořicový
- 20gramůCukr vanilka
- 4decilitryVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
961 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
77 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
15 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy pomeleme a dáme do misky. V kastrůlku přivedeme vodu k varu a spaříme ní mandle. Potom je oloupeme a na strojku na ořechy pomeleme. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme.
- 2Pomleté ořechy, mandle a nastrouhaná jablka v misce smícháme dohromady. Přilijeme víno, dochutíme vanilkovým a skořicovým cukrem. Všechny suroviny dobře promícháme.
- 3Hotový předkrm porcujeme na dezertní talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.