Zimní koláč
75 min.
Ingredience
- Na těsto
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 25gramůDroždí
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůHrozinky
- 10mililitrůGriotka
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
117 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, skořici, třešňovici a vejce. Postupně vmícháváme mouku a mléko s rozmíchaným droždím a vypracováváme těsto. Nakonec vmícháme hrozinky a důkladně hněteme těsto několik minut.
- 2Dortovou formu vymažeme 2 lžícemi másla, těsto do ní namačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout. Vykynulé potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních 45 minut. Vychladlý koláč zabalíme do alobalu a necháme v chladu ( v zimě venku, proto zimní koláč) 2 dny uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.