Zimní koláč

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
117 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, skořici, třešňovici a vejce. Postupně vmícháváme mouku a mléko s rozmíchaným droždím a vypracováváme těsto. Nakonec vmícháme hrozinky a důkladně hněteme těsto několik minut.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme 2 lžícemi másla, těsto do ní namačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout. Vykynulé potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních 45 minut. Vychladlý koláč zabalíme do alobalu a necháme v chladu ( v zimě venku, proto zimní koláč) 2 dny uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.