Žitné placky s lněným semínkem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
675 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou celozrnnou mouku, přisypeme mleté lněné semínko, špetku soli, mletý kmín a zalijeme vodou. Vypracujeme těsto a necháme půl hodiny odležet.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál a trochu posypeme žitnou moukou. těsto ještě ručně trochu propracujeme, aby bylo vláčné. Vyválíme knedlík, který nožem nakrájíme na širší plátky. Každý plátek obalíme v mouce a vyválíme do větší placky.
  • 3
    Plech vyložíme papírem na pečení a jednotlivé placky na něj pokládáme.
  • 4
    Pečeme při střední teplotě 20 minut.
  • 5
    Podáváme vychladlé. Placky mohou nahradit běžné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 27. 2. 2016
Žitné placky s lněným semínkem
Rozválet tohle těsto moc nejde, ale rozetřít lžící ano. Pekla jsem v remosce. Placky jsou chutné, byly by výborné s nějakou pomazánkou.
Anonymní uživatel
čt 14. 7. 2016
:-)
Vždy mě dostane recept s žitnou moukou a je tam uvedeno, těsto rozvalíme :-) Nevím, ale lepidlo je proti tomu hadr a chtěl bych vidět toho, komu se 100% žitné těsto, pdaří rozválet. Takže, abych dle svých letitých zkušeností uvedl na pravou míru, zalepenýma rukama, nebo jiným nářadím, roztáhneme do přibližně požadovaného tvaru, že? :-)