Žitný chléb s datlemi
205 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMouka žitná bílá
- 60gramůDatle
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko polotučné
- 10gramůDroždí sušené
- 20gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme pšeničnou i žitnou mouku, sůl, cukr, zalijeme vodou, mlékem a rozpuštěným máslem, promícháme. Přidáme sušené droždí a přemístíme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb, po zaznění signálu přihodíme na kousky nakrájené, vypeckované datle a necháme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.