Živáňská ze tří druhů masa
40 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 250gramůSkopová kýta
- 250gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 5lžicOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 250gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
56 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe.
- 3Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.