Zlatá jablka

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit.
  • 2
    Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.