Zlatá jablka
70 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 60gramůCukr třtinový
- 5gramůSkořice mletá
- 1kusVejce slepičí
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 90gramůTuk
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit.
- 2Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.