Zlaté tolárky z lišek
28 min.
Ingredience
- 300gramůLišky čerstvé
- 2kusyCibule
- 200gramůRukola
- 3špetkySůl mořská
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 100gramůRajčata
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- těstíčko
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Čedar
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 80gramůLupínky kukuřičné
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
- 2V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve.
- 3Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko.
- 4V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat.
- 5Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.