Zlaté tolárky z lišek

28 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve.
  • 3
    Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko.
  • 4
    V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat.
  • 5
    Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.