Žloutková (Holandská) omáčka
20 min.
Ingredience
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCitrony
- 100gramůVaječný žloutek slepičí
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
235 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.
- 2Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
- 3Uchováváme ji ve vodní lázni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Žloutková (Holandská) omáčka
Holandská omáčka byla výborná. Jen jsem použila přepuštěné máslo :) Samozřejmě tu zde měl hlavní slovo hovězí rib eye steak. Jako přílohu jsme měli zapečenou červenou řepu 😋