Žloutková (Holandská) omáčka

20 min.
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
235 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.
  • 2
    Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
  • 3
    Uchováváme ji ve vodní lázni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Žloutková (Holandská) omáčka
Holandská omáčka byla výborná. Jen jsem použila přepuštěné máslo :) Samozřejmě tu zde měl hlavní slovo hovězí rib eye steak. Jako přílohu jsme měli zapečenou červenou řepu 😋