Žloutková omáčka se smetanou a rybím vývarem
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryVývar rybí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Vyšlehané žloutky
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
98 mg
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme rybí vývar a smetanu. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 15 minut.
- 2V misce vyšleháme 4 žloutky se třemi lžícemi chladného rybího vývaru do pěny. Provařenou jíšku odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme vyšlehané žloutky. Hladkou omáčku za stálého míchání znovu pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a mícháme do potřebné hustoty. Nalijeme do omáčníku a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.