Žloutková pěna Zabaione
20 min.
Ingredience
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 4lžíceVíno Marsalla
- 150gramůJahody zahradní
- 150gramůOstružiny
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom ihned odstavíme z vodní lázně.
- 2Na talířky upravíme nakrájené ovoce, zalijeme žloutkovým krémem a dáme gratinovat do středně vyhřáté trouby na 4-5 minut. Gratinujeme jen pod horní spirálou, aby se na krému vytvořila krusta.
- 3Hotový dezert poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.