Žloutkové rohlíčky ke kávě
30 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
627 mg
Cukr
718 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
- 2Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a mouku.
- 3Z těsta utvoříme váleček asi 4cm v průměru a nakrájíme dílky. Z každého dílku tvarujeme rohlíček ve tvaru podkovy. Po vykynutí potřeme rohlíčky rozšlehaným bílkem a upečeme je na pomaštěném plechu.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.