Žloutkový krém s ananasem
35 min.
Ingredience
- 16kusůVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůSirup višňový
- 10mililitrůTresť vanilková
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCukr moučkový
- 120gramůBroskve
- 300gramůAnanas
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
50 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
301 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Očištěný ananas nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odstát.
- 2V jiné míse rozkvedláme žloutky se sirupem, pozvolna zahříváme, až hmota trochu ztuhne a začne se táhnout. Ovoníme vanilkovou esencí, přimícháme kousky ananasu, za stálého šlehání necháme vychladnout. Nyní přimícháme tužší šlehačku, hmotou naplníme formičky a necháme zmrazit.
- 3Podáváme na dezertních talířcích ozdobené kousky broskví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.