Žluté fazolky s medovou zálivkou
68 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový bok
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 800mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceMed včelí
- 80mililitrůMošt jablečný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky vložíme do kastrolu spolu s bůčkem, přelijeme vodou a na malém plameni vaříme zhruba hodinu. Poté bůček vyjmeme a použijeme jinak. Fazolky scedíme, necháme okapat, podáváme posypané jemně pokrájeným koprem a přelité medovou zálivkou.
- 2Zálivku připravíme smícháním moštu, medu a soli. Směs zahřejeme, ale nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.