Žluté řezy
100 min.
Ingredience
- 405gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 170gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pekáček cca 33x23 cm a pomažeme ho tukem, troubu si předehřejeme na 170°C. Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl, změklé máslo a prsty utvoříme žmolenkové těsto. To natlačíme do pekáče a pečeme zhruba 20 minut, až lehce zezlátne. Mezitím našleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a řádně promícháme. Ušleháme šlehačku, přidáme k citronové směsi. Směs nalijeme na ještě teplý moučník a v troubě pečeme až ztuhne, tedy cca 40 minut. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout, poté nakrájíme řezy, které mírně pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.