Zmrazený tvarohový krém
25 min.
Ingredience
- 100gramůJahody zahradní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 15gramůŽelatina
- 150gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaRum
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
500 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a třeme do pěny. Potom po lžičkách přidáváme vlažné mléko. Směs vložíme do kastrolu a na plotně prohříváme do zhoustnutí - nesmíme vařit. Kastrol odstavíme z plotny a přidáme želatinu rozpuštěnou ve 2 lžícíh vody. Dobře zamícháme a směs necháme prochladnout. Tvaroh smícháme s mlékem a rumem, našleháme a po částech přidáváme prochladlou směs. Tvarohovým krémem naplníme formu vymazanou olejem a necháme několik hodin v mrazáku. Zmrazený krém podáváme ozdobený ovocem nebo šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.