Zmrzlina mandlová
40 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 50mililitrůMléko polotučné
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, osušíme, nameleme nebo nadrtíme. Vsypeme je do misky, zakapeme trochou horkého mléka, necháme vylouhovat.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit.
- 3Vidličkou mandle s mlékem rozetřeme a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
- 4Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.