Zmrzlina Parfet

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
43 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat.
  • 2
    Žloutky ušleháme do bílé pěny se 110 g cukru. Poté přidáme pár lžic horkého mléka, zamícháme a vlijeme celý zbytek mléka. Vanilkový lusk jsme nejprve vyjmuli.
  • 3
    Dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
  • 4
    Oříšky necháme nasucho opražit v troubě při 180 °C. Rukou odrolíme slupky. Ze zbytku cukru a 3 0ml vody vytvoříme karamel. Oříšky rozložíme na mramorovou desku potřenou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky. Ty přisypeme do krému zamícháme a necháme vychladit v nádobě na šerbet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.