Zmrzlina Parfet
65 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 375gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 125gramůOřechy lískové
- 30mililitrůOlej stolní
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
43 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat.
- 2Žloutky ušleháme do bílé pěny se 110 g cukru. Poté přidáme pár lžic horkého mléka, zamícháme a vlijeme celý zbytek mléka. Vanilkový lusk jsme nejprve vyjmuli.
- 3Dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
- 4Oříšky necháme nasucho opražit v troubě při 180 °C. Rukou odrolíme slupky. Ze zbytku cukru a 3 0ml vody vytvoříme karamel. Oříšky rozložíme na mramorovou desku potřenou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky. Ty přisypeme do krému zamícháme a necháme vychladit v nádobě na šerbet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.