Zmrzlina rumová s hrozinkami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
166 g
Sacharidy
35 g
Cukr
12 g
Vápník
112 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky zalijeme rumem a necháme pod fólií přes noc máčet.
  • 2
    V míse smícháme mléko s kondenzovaným mlékem, žloutky, solí a cukrem. Mísu postavíme do vodní lázně a šleháme, až směs hodně zhoustne. Poté vmícháme máslo a vanilkový cukr. Směs odstavíme a přimícháme smetanu. Za občasného míchání necháme zchladnout.
  • 3
    Hrozinky vyjmeme z rumu, nakrájíme nadrobno a zamícháme do směsi.
  • 4
    Zmrzlinu vlijeme do litrové nádoby z umělé hmoty s víkem a nepřikrytou vložíme do mrazničky na 30 minut.
  • 5
    Poté nádobu vyjmeme a zmrzlinu vidličkou dobře promícháme. Po dalších 20 minutách opět promícháme, přikryjeme víkem a necháme přes noc mrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.