Zmrzlina rumová s hrozinkami
35 min.
Ingredience
- 80gramůHrozinky
- 60mililitrůRum
- 60mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 380mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
166 g
Sacharidy
35 g
Cukr
12 g
Vápník
112 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky zalijeme rumem a necháme pod fólií přes noc máčet.
- 2V míse smícháme mléko s kondenzovaným mlékem, žloutky, solí a cukrem. Mísu postavíme do vodní lázně a šleháme, až směs hodně zhoustne. Poté vmícháme máslo a vanilkový cukr. Směs odstavíme a přimícháme smetanu. Za občasného míchání necháme zchladnout.
- 3Hrozinky vyjmeme z rumu, nakrájíme nadrobno a zamícháme do směsi.
- 4Zmrzlinu vlijeme do litrové nádoby z umělé hmoty s víkem a nepřikrytou vložíme do mrazničky na 30 minut.
- 5Poté nádobu vyjmeme a zmrzlinu vidličkou dobře promícháme. Po dalších 20 minutách opět promícháme, přikryjeme víkem a necháme přes noc mrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.