Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou
45 min.
Ingredience
- 80gramůJablka
- 80gramůHrušky
- 1kusBanány
- 1kusMandarinky
- 160gramůZmrzlina vanilková
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 100gramůPerník
- 1kusKardamom
- 1kusSkořice celá
- 1kusBadyán
- 2kusyHřebíček
- 50gramůCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme.
- 2Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut.
- 3Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme.
- 4Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.