Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme.
  • 2
    Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut.
  • 3
    Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme.
  • 4
    Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.